Hepat ovat vissiin jo kovin keväisellä mielellä... Eilen viimeksi jouduttiin palaamaan Isännän ja tessujen kanssa kiireen vilkkaa metsästä, kun kotoa tuli viestiä, että hevoset on karkuteillä. Wilma oli syntipukki tällä kertaa.. Olimme jättäneet hepat metsätarhaan lähteissämme. Muori oli ilmeisesti ollut sitä mieltä, että tahtoo mukaan. Jäljistä päätellen Joku-Tietty-Kengätön-Kopukka oli tehnyt lenkin peräämme, mutta kun ei ollut meitä enää nähnyt, palannut takaisin pihalle. Ellulla taas on kova hinku naapurin heppoja raatauttamaan, joten sinne se oli jälleen suokitkin vienyt mennessään. Onneksi junioriosasto oli valppaana kotosalla, osa hepukoista oli jo otettu kiinni paikalle päästyäni. Siinä sitä sitten palattiin tallille peräkanaa tienviertä käppäillen. Tintilläkin semmoinen kerubi-ilme kasvoillaan, kuin ei olisi mistään pahanteosta saavutettu.

Hepat tarhailevat pääsääntöisesti eri tarhoissa nykyään. Ellu on aika kova pomottamaan, varsinkin Wilmaa. Ellu on myös semmoinen ahmatti, että tahtoo kiireellä syödä kaikkien eväät. Ensin hotkii hopulla omansa ja sitten 'kasuttaa' kaverit kasoiltaan.

Kovien pakkasten johdosta hepat eivät ole lenkkeilleet nimeksikään. Seku ulkoilleet tarhassa, kunnes ovat olleet niin kuuraisia mummoja, että ovat päässeet sisälle silmäripsiään sulattelemaan. Tosi hyvät karvat ovatkin kasvattaneet sen ansiosta. Edes Ellua en ole alkanut loimittaa ja hyvin on pärjännyt ilmankin. Onpahan kasvattanut komiampaa talvikarvaa suojakseen.

Kun muutamia lauhempia päiviä on ollut, olemme 'saajoneet' Tintin kanssa rekireeniä. Aika vauhdikkaita on lähdöt vielä pihasta, mutta yhä nopeammin tammuska rauhoittuu tien päälle päästyään. Nyt siellä reessä pysyy jo kuskinpukillakin! Ja nuorimmat lapsetkin ovat uskaltautuneet matkaan . Saapas nähdä, lähtevätkös ensi kerralla. Meillä nimittäin viimeksi oli aika tapahtumarikas reissu. Menomatka meni hienosti... Lapset joivat vällyjen alla kuumaa kaakaota ja nauttivat vauhdikkaasta menosta. Tulomatkalla Tintti kävi tosi kuumana. Ohja meni poikki. Rinnustinremmi irtosi. Luokka tipahti. Kuskinpenkki hajosi. Varpaat jäätyivät. Päästiin kuitenkin kotiin kaikki ehjänä, tuota kuskinpenkkiä lukuunottamatta. Todettiin myös, että metalliaisat ja narurahkeet ei pelitä yhteen. Ne suorastaan hylkii toisiaan..
Nahkarahkeet on nyt tilauksessa, joten niitä ja seuraavaa reissua odotellessa...